Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Ispitan 27-godišnjak i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 20. listopada provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1992.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prisile prema službenoj osobi iz čl. 314. st. 2. u vezi st. 1. Kaznenog zakona. (23. 10. 2019.)
Postoji osnovana sumnja da je 27-godišnjak 18. listopada 2019. u Vinici; nakon što su ga policijski službenici tijekom kontrole prometa zatekli da upravlja motociklom u noćnim uvjetima vožnje bez upaljenih svjetala i bez zaštitne kacige te mu svjetlećom pločicom signalizirali da se zaustavi; motociklom se približio policijskom službeniku i zatim naglo ubrzao vožnju. Osnovano se sumnja da je upravljačem motocikla udario u tijelo policijskog službenika i ozlijedio ga, nakon čega je nastavio vožnju i pokušao pobjeći, ali su ga policijski službenici sustigli službenim automobilom i spriječili u bijegu.
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 27-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.