Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Podignuta optužnica protiv dvojice okrivljenika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 23. ožujka, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv dvojice hrvatskih državljana (1988. i 1996.) zbog počinjenja kaznenih djela prijetnje iz čl. 139. st. 2. u svezi st. 4. Kaznenog zakona, napada na službenu osobu iz čl. 315. st. 4. u svezi st. 1. KZ-a i prisile prema službenoj osobi iz čl. 314. st. 2. u svezi st. 1. KZ-a. (29. 3. 2018.)
Optužnicom se 22-godišnjaka tereti da je 1. siječnja 2018. u stanu u Varaždinu zaprijetio svom bratu da će ga dati ubiti, a kad su u stan pristupili policijski službenici povodom dojave o obiteljskom nasilju, 30-godišnjak je prišao s leđa policijskom službeniku i udario ga šakom po ramenu. Tereti ga se i da je, u cilju da spriječi svoje privođenje i smještaj u policijsko službeno vozilo, policijskom službeniku zadao više udaraca nogom u desno koljeno. Policijski službenici su u opisanom događaju zadobili tjelesne ozljede.
U optužnici je predloženo da se nad okrivljenicima produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.