Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Podignuta optužnica protiv 21-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1998.) zbog počinjenja kaznenih djela razbojništva iz čl. 230. st. 1. Kaznenog zakona i produljenog kaznenog djela krađe iz čl. 228. st. 1. u svezi čl. 52. KZ-a. (3. 5. 2019.)

Optužnicom se 21-godišnjaka tereti da je 8. veljače 2019. na ulici u Varaždinu, prišao 12-godišnjem djetetu te ga zatražio da mu posudi mobitel koji je držao u ruci, a kad je dijete odbilo to učiniti, snažno ga je odgurnuo rukama i istrgnuo mu mobitel iz ruku te ga zadržao za sebe, čime se protupravno okoristio za 2.400,00 kuna. Okrivljenika se tereti i da je 25. veljače 2019. u Varaždinu, iz prodajnog prostora trgovine uzeo i zadržao za sebe jednu jaknu, a zatim ispred zgrade srednje škole demontirao lokot na biciklu i zadržao bicikl za sebe, oštetivši vlasnike za više od 2.000,00 kuna.
Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.