Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Podignuta optužnica protiv troje okrivljenika

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 2. ožujka, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv troje hrvatskih državljana (1994., 1993. i 1998.) zbog počinjenja kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 3. i st. 2. u vezi st. 1. Kaznenog zakona i omogućavanja trošenja droga iz čl. 191. st. 2. u vezi st. 1. KZ-a. (6. 3. 2020.)

Optužnicom se 26-godišnjaka tereti da je tijekom ljeta 2018. i u siječnju 2019. godine u Đurđevcu, u dvanaest navrata prodao opojnu drogu marihuanu petorici kupaca, od kojih su dvojica maloljetnici, te da je u više navrata davao petorici maloljetnika na konzumaciju ručno pripravljene cigarete napravljene od mješavine duhana i opojne droge marihuane. Okrivljenu 27-godišnjakinju i okrivljenog 22-godišnjaka tereti se da su u istom razdoblju, u više navrata prodavali opojnu drogu marihuanu optuženom 26-godišnjaku.
U optužnici je predloženo da se okrivljenicima, uz kazne, odredi i oduzimanje imovinske koristi ostvarene kaznenim djelima.