Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Ispitan 63-godišnjak i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu provelo je prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1956.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela nasilja u obitelji iz čl. 179.a Kaznenog zakona, povrede djetetovih prava iz čl. 177. st. 2. KZ-a, tjelesne ozljede iz čl. 117. st. 2. u svezi st. 1. KZ-a i prijetnje iz čl. 139. st. 2. i st. 3. KZ-a. (8. 3. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je 63-godišnjak od lipnja 2016. do ožujka 2019. godine u obiteljskoj kući u okolici Varaždina, u alkoholiziranom stanju učestalo grubo vrijeđao, omalovažavao i fizički napadao svoju kćer i tjerao nju, njezinog supruga i njihovo dijete iz kuće te im prijetio da će zapaliti kuću kad budu spavali, a svojem unuku (2009.) govorio da će ga ubiti i u više navrata udarao ga rukom po tijelu i licu te ga 3. ožujka 2019. u dvorištu obiteljske kuće fizički napao drvenom drškom metle po tijelu i ozlijedio ga.
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 63-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.