Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Određene mjere opreza protiv 26-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1993.) zbog osnovane sumnje da je počinio teško kazneno djelo protiv spolne slobode iz čl. 154. st. 1. toč. 1. u svezi čl. 152. st. 1. Kaznenog zakona, nasilja u obitelji iz čl. 179.a KZ-a, povrede djetetovih prava iz čl. 117. st. 2. KZ-a i prisile prema službenoj osobi iz čl. 314. st. 2. u svezi st. 1. KZ-a. (10. 1. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je 26-godišnjak od svibnja 2015. godine u stanu i kući u okolici Varaždina, u prisutnosti svog sina (2014.) omalovažavao, vrijeđao i fizički napadao svoju suprugu te joj prijetio da će ju ubiti, a tijekom 2018. godine u više navrata prisiljavao ju na spolne odnose protiv njezine volje. Također se osnovano sumnja da 26-godišnjak 6. siječnja 2019. nije zaustavio svoje vozilo nakon što su mu policijski službenici dali svjetlosne znakove da se zaustavi, već je nastavio vožnju i vozilom udario u dva zaustavljena policijska vozila te ih oštetio, a je jedan policijski službenik zadobio tjelesne ozljede.
Državno odvjetništvo je odredilo osumnjičeniku mjere opreza udaljenja iz doma, zabrane približavanja i zabrane uspostavljanja i održavanja veze s određenim osobama zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.