Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Doneseno rješenje o provođenju istrage i o pokretanju pripremnog postupka

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 6. listopada donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1998.) i rješenje o pokretanju pripremnog postupka prema maloljetnom hrvatskom državljaninu (2002.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela razbojništva iz čl. 230. st. 2. u svezi st. 1. Kaznenog zakona i teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 2. u vezi st. 1. KZ-a. (10. 10. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da su 20-godišnjak i 16-godišnjak u večernjim satima 2. listopada 2018. u Maloj Subotici, preskočili zaključanu dvorišnu ogradu obiteljske kuće, potiskivanjem otvorili zaključana ulazna vrata i ušli u unutrašnjost gdje su tražili novac koji nisu pronašli. Kad su u spavaćoj sobi zatekli 85-godišnju vlasnicu koja je ležala u krevetu, osnovano se sumnja da su joj zadali više udaraca rukama i drvenom nogom kuhinjske stolice po glavi i tijelu te joj nanijeli teške ozljede (prijelom slabinskog kralješka, teški potres mozga i nagnječenje mozga).
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 20-godišnjaku i 16-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.