Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Ispitan 52-godišnjak i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 14. srpnja provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1967.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela teške krađe iz čl. 229. st. 1. toč. 1. u vezi čl. 228. st. 1. Kaznenog zakona, pokušaja teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 1. u vezi čl. 34. KZ-a i prijetnje iz čl. 139. st. 2. KZ-a. (17. 7. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je 52-godišnjak 12. srpnja 2019. u Orehovcu, podesnim alatom razbio lokot na podrumskim vratima obiteljske kuće oštećenika i iz podruma uzeo i zadržao za sebe pilu vrijednu oko dvije tisuće kuna. Ujedno se osnovano sumnja da je 52-godišnjak nakon opisanog događaja, u alkoholiziranom stanju prijetio istom oštećeniku da će ga ubiti, a potom uzeo tri sjekire i bacio ih jednu za drugom na oštećenika s udaljenosti manjoj od deset metara, ali ga nije pogodio jer se oštećenik uspio izmaknuti.
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 52-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela, dovršenja pokušanog kaznenog djela i počinjenja kaznenog djela kojim prijeti.