Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Podignuta optužnica protiv 49-godišnjaka

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 15. siječnja podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1970.) zbog počinjenja produljenog kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti iz čl. 291. st. 1. u vezi sa čl. 52. Kaznenog zakona. (17. 1. 2019.)

Okrivljenika se tereti da od studenog 2013. do lipnja 2018. godine u Varaždinu i okolnim mjestima, kao voditelj djelatnosti za provođenje dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije u zdravstvenoj ustanovi, u većem broju navrata novac kojim su mu korisnici plaćali obavljenu uslugu obavezne deratizacije nije polagao u blagajnu ustanove već ga je zadržavao za sebe ili je usluge naplatio primanjem prehrambenih proizvoda koje je zadržao za sebe, pa se tako protupravno okoristio za više od 11.600,00 kuna. Okrivljenika se tereti i da trima pravnim osobama nije naplatio obavljene usluge u iznosu od ukupno 2.400,00 kuna. 
Okrivljeniku je određena mjera opreza zabrane obavljanja poslova u zdravstvenoj ustanovi, a u optužnici je predloženo da se okrivljeniku, uz kaznu zatvora, izrekne i sigurnosna mjera zabrane obavljanja djelatnosti u zdravstvenoj ustanovi.