Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Određen istražni zatvor protiv 31-godišnjaka zbog zlouporabe opojnih droga

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je provelo prvo ispitivanje 31-godišnjeg hrvatskog državljanina i 19-godišnjeg hrvatskog državljanina te naložilo provođenje daljnjih dokaznih radnji zbog osnova sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe opojnih droga iz čl. 173. st. 2. Kaznenog zakona. (19. 11. 2012.)

Postoji osnova sumnje da je 31-godišnjak tijekom ljeta 2012. godine u šumi kod mjesta Sveti Petar uzgojio veću količinu stabljika indijske konoplje i proizvodio marihuanu koju je prodavao ili davao radi daljnje prodaje 19-godišnjaku, a pretragom je u kući 31-godišnjaka pronađeno više od 30 kg marihuane te više od 100 stabljika indijske konoplje na rastu u šumi. Postoji osnova sumnje da je 19-godišnjak u listopadu i studenom 2012. godine u više navrata preuzimao od 31-godišnjaka marihuanu i prodavao ju.
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu je na prijedlog Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu odredila istražni zatvor protiv 31-godišnjeg osumnjičenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.