Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Ispitan 48-godišnjak i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 22. lipnja provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1971.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela nasilja u obitelji iz čl. 179.a Kaznenog zakona, povrede djetetovih prava iz čl. 177. st. 2. Kaznenog zakona, i prijetnje iz čl. 139. st. 2. u vezi st. 4. KZ-a. (24. 6. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je 48-godišnjak od svibnja 2015. do lipnja 2019. godine u obiteljskoj kući u okolici Varaždina, učestalo u alkoholiziranom stanju vrijeđao i fizički napadao svoju suprugu pred njihovo troje maloljetne djece prijeteći im da će ubiti njih i druge članove obitelji, zbog čega je supruga s djecom više puta pobjegla iz kuće. Osnovano se sumnja da je 48-godišnjak 31. svibnja 2019. uputio ozbiljne prijetnje supruzi imajući pritom nož u ruci.
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 48-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.