Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Podignuta optužnica protiv dvije osobe zbog razbojništva

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv dvoje hrvatskih državljana (1960. i 1975.) zbog počinjenja kaznenog djela razbojništva iz čl. 230. st. 2. u svezi st. 1. Kaznenog zakona. (25. 7. 2019.)

Okrivljenike se tereti da su 2. svibnja 2019. oko 5,45 sati u automat klubu u Čakovcu, djelujući zajednički temeljem prethodnog dogovora, a u cilju da se domognu većeg iznosa novca, 44-godišnja zaposlenica kluba nakon ulaska čistačice držala vrata otvorenima i tako omogućila ulazak 59-godišnjaku odnosno da utrči u klub maskiran crnom tkaninom na licu i kapuljačom preko glave. Tereti ga se da je držeći pištolj u ruci uperio ga prema čistačici i odgurao ju prema blagajni, dok je 44-godišnjakinja pritom glumila iznenađenje i ustrašenost, pa je 59-godišnjak uzeo sa stola novac u iznosu većem od 60.000,00 kuna, koji je 44-godišnjakinja prethodno izvadila iz aparata za igre na sreću i pripremila za odnošenje. Okrivljenike se tereti da su potom međusobno podijelili oduzeti novac.
Okrivljenici se nalaze u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.