Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Doneseno rješenje o provođenju istrage i određen istražni zatvor protiv 51-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu provelo je prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1968.) i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njega zbog osnovane sumnje na počinjenje tri kaznena djela pokušaja teškog ubojstva iz čl. 111. toč. 3. u vezi čl. 34. Kaznenog zakona i tri kaznena djela povrede djetetovih prava iz čl. 177. st. 1. i st. 2. KZ-a. (27. 9. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je 51-godišnjak 21. rujna 2019. u obiteljskoj kući u okolici Varaždina, s ciljem da usmrti svoju suprugu koju je ranije u duljem razdoblju zlostavljao, pokušao ubiti svoju suprugu, no spriječile su ga njegove dvije maloljetne kćeri. Nakon opisanog događaja 51-godišnjak je pobjegao iz kuće i skrivao se do 24. rujna 2019. kad se u prijepodnevnim satima vratio u kuću, a osnovano se sumnja da je tada pokušao usmrtiti svoju suprugu i 17-godišnju kćer koju je također ranije u duljem razdoblju zlostavljao, kao i druge dvije maloljetne kćeri. Uslijed napada 51-godišnjeg okrivljenika, oštećenice su zadobile više tjelesnih ozljeda.
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 51-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u istrazi te zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i dovršenja pokušanih kaznenih djela.