Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Ispitan 26-godišnjak i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 22. veljače provelo prvo ispitivanje uhićenog državljanina Republike Srbije (1994.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. st. 1. Kaznenog zakona. (28. 2. 2020.)
Postoji osnovana sumnja da je 26-godišnjak 20. veljače 2020. za obećanu novčanu nagradu primio u svoje kombi vozilo državljane Pakistana i Egipta koji nisu imali zakonske uvjete za ulazak i boravak na teritoriju Republike Hrvatske te su na ilegalan način ušli u Republiku Hrvatsku, smjestivši ih u posebno ugrađeni skriveni prostor za prijevoz u vozilu, s ciljem da ih izbjegavanjem granične kontrole ilegalno preveze kroz teritorij Republike Hrvatske. Policijski službenici su ga 21. veljače 2020. zaustavili kod mjesta Trakošćan u blizini državne granice s Republikom Slovenijom i spriječili u daljnjem prijevozu. 
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 26-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od bijega.