Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Proveden očevid prometne nesreće

Zamjenica županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu je, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave koprivničko-križevačke, provela očevid prometne nesreće koja se dogodila 29. rujna 2019. oko 3.35 sati u Đurđevcu. (30. 9. 2019.)

Prema dosad prikupljenim podacima, prometna nesreća dogodila se na način da je 26-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući osobnim automobilom marke Audi obilaznicom grada Đurđevca prema Virju, u desnom zavoju prešao na lijevu kolničku traku te udario u prednju stranu osobnog automobila marke VW kojim je iz suprotnog smjera upravljao 50-godišnji hrvatski državljanin. U sudaru su smrtno stradali vozač automobila Audi i njegov 22-godišnji suputnik na prednjem sjedištu, dok su dvojica suputnika na stražnjem sjedištu zadobila ozljede opasne po život, a vozač i troje putnika iz automobila VW zadobili su teške ozljede.
Državno odvjetništvo je, radi utvrđivanja svih okolnosti događaja, izdalo naloge za obdukciju, vještačenje alkoholiziranosti sudionika nesreće i provođenje daljnjih izvida.