Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Ispitan 27-godišnjak i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. srpnja provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1992.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo iznude iz čl. 243. st. 1. Kaznenog zakona. (31. 7. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenik u srpnju 2019. godine u jednom mjestu u okolici  Varaždina, stupio putem Interneta pod lažnim ženskim imenom u kontakt sa 22-godišnjakom i stekavši njegovo povjerenje ishodio da mu pošalje svoju obnaženu fotografiju, a zatim mu zaprijetio da će tu fotografiju javno objaviti ako mu ne isplati novac, pa mu je 22-godišnjak, zbog straha da fotografija ne bude objavljena, u dva navrata isplatio po tisuću kuna. Osnovano se sumnja i da je 20. srpnja 2019. zatražio od 22-godišnjaka da mu isplati još dvije tisuće kuna, pa kad je pristupio na dogovoreno mjesto radi predaje novca, zatekli su ga i uhitili policijski službenici.
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 27-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.