Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Podignuta optužnica protiv 35-godišnjaka zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i nedozvoljenog posjedovanja oružja

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1979.) zbog počinjenja kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama  iz čl. 190. st. 2. i st. 6. u svezi st. 1. Kaznenog zakona i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. st. 1. KZ-a. (22. 4. 2014.)
Optužnicom se okrivljenika tereti da je od svibnja 2013. do travnja 2014. godine u automehaničarskoj radionici u Breznici uredio prostor za ilegalni uzgoj droge odnosno da je nabavio sredstva i opremu za uzgoj i poboljšanje rasta marihuane i posadio sjemenke indijske konoplje, od kojih je uzgojem u kontroliranim uvjetima dobio najmanje 3,6 kilograma marihuane koju je držao u prostorijama obiteljske kuće, a u radionici je držao još 28 biljaka indijske konoplje u rastu.
Okrivljenika se tereti i da je u radionici neovlašteno držao četiri puške, dva pištolja te više od 400 komada različitog streljiva.