Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Podignuta optužnica protiv dvije osobe zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i nedozvoljenog posjedovanja eksplozivnih tvari

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskih državljana (1967. i 1948.) zbog počinjenja kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama u produljenom trajanju iz čl. 190. st. 2. u svezi st. 1. i čl. 52. Kaznenog zakona i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. st. 1. KZ-a. (22. 4. 2014.)
Optužnicom se drugookrivljenika tereti da je od travnja 2013. do travnja 2014. godine nabavio više od dva kilograma marihuane i 600 grama amfetamina i prodao drogu prvookrivljeniku koji ju je vagao i dalje prodavao. Pretragom je kod prvookrivljenika pronađeno 860 grama marihuane, a kod drugookrivljenika više od jednog kilograma marihuane namijenjene daljnjoj prodaji. Ujedno, kod prvookrivljenika je pronađena jedna ručna bomba M-75 koju je neovlašteno držao.
Okrivljenici se nalaze u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela budući da su okrivljenici višestruko osuđivane osobe.