Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Donijeto rješenje o provođenju istrage protiv 28-godišnjaka zbog dva pokušaja ubojstva

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 27. ožujka 2014. provelo prvo ispitivanje osumnjičenika i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1986.) zbog počinjenja dva kaznena djela pokušaja ubojstva iz čl. 110. u svezi čl. 34. Kaznenog zakona. (1. 4. 2014.)
Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 21. ožujka 2014. u Sigecu, teretnim automobilom punom snagom vozila bez zaustavljanja udario jednu osobu i odbacio ju u dvorište obližnje kuće, a zatim bez zaustavljanja nastavio vožnju i udario u drugu osobu te ju prikliještio uz metalnu ogradu. Oštećenici su zadobili tjelesne ozljede, a liječnička im je pomoć pružena u bolnici.
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu nije prihvatila prijedlog državnog odvjetnika i nije odredila istražni zatvor protiv okrivljenika smatrajući da ne postoji opasnost od utjecaja na svjedoke niti opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Protiv odluke o odbijanju prijedloga za određivanje istražnog zatvora je podnijeta žalba koju je vijeće Županijskog suda usvojilo te je protiv osumnjičenika određen istražni zatvor.