Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Donijeto rješenje o provođenju istrage protiv dvije osobe

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv dvoje hrvatskih državljana (1969. i 1960.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju iz čl. 246. st. 2. u vezi st. 1. Kaznenog zakona. (2. 10. 2015.)
Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici od srpnja do rujna 2009. godine kao direktori trgovačkog društva, prenijeli u vlasništvo prvookrivljenice više nekretnina, tri automobila, umjetničke slike i osnovna sredstva društva, uz sastavljanje ugovora i izdavanje računa na iznose znatno ispod njihove tržišne vrijednosti, pri čemu su dogovorili da prvookrivljenica ne plati društvu niti tako umanjene račune. Na opisani način su joj pribavili nepripadnu materijalnu dobit u iznosu od najmanje 1,300.000,00 kuna na štetu trgovačkog društva.
Također postoji osnovana sumnja da su okrivljenici od 2004. do 2009. godine, u istom svojstvu, isplaćivali si u vidu pozajmica novac ostvaren poslovanjem društva, ali iznos veći od 1,200.000,00 kuna nisu vratili već su ga na štetu društva zadržali za sebe.