Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Ispitan 27-godišnjak i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 31. kolovoza provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1992.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela nasilja u obitelji iz čl. 179.a Kaznenog zakona, povrede djetetovih prava iz čl. 177. st. 2. KZ-a i pokušaja teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 2. u vezi st. 1. i čl. 34. KZ-a. (6. 9. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je 27-godišnjak od svibnja 2015. do kolovoza 2019. godine u obiteljskoj kući u Donjem Vratnu, u alkoholiziranom stanju učestalo grubo vrijeđao i fizički napadao svoju suprugu pred njihovim maloljetnim djetetom (2014.). Osnovano se sumnja i da je 29. kolovoza 2019. ponovno u alkoholiziranom stanju verbalno i fizički napao suprugu, zbog čega je ona trčeći pobjegla iz kuće, pa je za njima bacio kamen veličine šake kojim je pogodio dijete u glavu i ozlijedio ga.
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 27-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.