Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Podignuta optužnica protiv dvije okrivljenice

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podiglo optužnicu pred Županijskim sudom u Varaždinu protiv dvije hrvatske državljanke (1950. i 1958.) zbog kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju iz čl. 246. st. 2. u svezi st. 1. Kaznenog zakona i krivotvorenja službene isprave iz čl. 279. st. 1. i st. 2. KZ-a. (9. 6. 2015.)
Okrivljenice se tereti da su od veljače 2005. do prosinca 2008. godine kao predsjednica i članica uprave, odnosno savjetnica dioničkog društva, davale usmene naloge da se različiti novčani iznosi sa žiro-računa društva bez ikakve osnove uplaćuju na njihove privatne račune u više banaka, a prebacivanje novaca je po njihovom nalogu u poslovnim knjigama neistinito prikazano kao rashod za kamate. Osnovano se sumnja da su se okrivljenice na opisani način nepripadno okoristile na štetu dioničkog društva za više od 1,600.000,00 kuna.
U optužnici je predloženo da se prvooptuženici sudi u odsutnosti jer se nalazi u bijegu, a protiv nje je određen istražni zatvor i raspisana međunarodna tjeralica.