Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Donijeto rješenje o provođenju istrage protiv šest osoba

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je provelo prvo ispitivanje i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv šestorice hrvatskih državljana (1981., 1982., 1983., 1958., 1977. i 1981.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona, omogućavanja trošenja droga iz čl. 191. st. 1. KZ-a i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz  čl. 331. st. 2. KZ-a. (9. 9. 2015.)
Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici od veljače do rujna 2015. godine nabavili veću količinu lijekova i droga amfetamin, metadon, hašiš i marihuanu te ih, na području grada Varaždina i okolice, prodavali konzumentima, nudili na prodaju i posredovali u njihovoj prodaji, kao i navodili druge osobe da konzumiraju drogu i dozvoljavali da se u njihovim stanovima konzumira droga. Četvrtookrivljenik je ujedno osnovano sumnjiv da je u svojoj garaži neovlašteno držao veću količinu eksploziva, bombi, vatrenog oružja i streljiva.
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu je usvojila prijedlog državnog odvjetnika i odredila istražni zatvor protiv prve četvorice okrivljenika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.