Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Ispitan maloljetnik i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 6. veljače provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (2002.) zbog osnovane sumnje na počinjenje tri kaznena djela razbojništva iz čl. 230. st. 1. Kaznenog zakona. (10. 2. 2020.)

Postoji osnovana sumnja da je maloljetnik 27. prosinca 2019. u kiosku Varaždinu fizički udario i savladao prodavačicu te ju nogama pritisnuo kako bi ju spriječio da se digne, a potom iz ladice u prodajnom pultu uzeo i za sebe zadržao novac u iznosu od četiri tisuće kuna. Osnovano se sumnja i da je 18. siječnja 2020. u prodavaonici u Varaždinu, snažno odgurnuo prodavačicu i iz blagajne uzeo sav novac koji je pronašao u iznosu od oko 750,00 kuna. Postoji osnovana sumnja i da je 23. siječnja 2020. u pekarnici u Varaždinu, odgurnuo prodavačicu koja mu se odupirala i dozivala pomoć, pa ju je dvaput udario rukom u glavu i potom iz blagajne uzeo i za sebe zadržao novac u iznosu od oko četiri tisuće kuna.
Sudac za mladež Općinskog suda u Varaždinu prihvatio je prijedlog državnog odvjetnika i odredio maloljetniku istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.