Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Donijeto rješenje o provođenju istrage protiv 37-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je provelo prvo ispitivanje te donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1978.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela pokušaja ubojstva iz čl. 110. u svezi čl. 34. Kaznenog zakona i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. KZ-a. (15. 4. 2015.)

Postoji osnovana sumnja da je 37-godišnjak oko 06,00 sati 12. travnja 2015. upravljao osobnim automobilom kolnikom između Štefanca i Male Subotice i tijekom vožnje iz pištolja, kojeg je neovlašteno posjedovao, ispalio hitac prema osobnom automobilu koji se kretao ispred njega i u kojem je bilo sedam osoba. Opisanim postupanjem je pristao da ubije nekog od putnika u tom automobilu, a metak je probio stražnji dio vozila, vrata prtljažnika i sjedalo te pogodio u leđa jednog od putnika koji je zadobio lake tjelesne ozljede.
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu je usvojila prijedlog državnog odvjetnika i odredila istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke i ponavljanja kaznenih djela.