Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Donijeto rješenje o provođenju istrage protiv 30-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1984.) zbog počinjenja dva kaznena djela pokušaja ubojstva iz čl. 90. u svezi čl. 33. Kaznenog zakona/97 i iz čl. 110. u svezi čl. 34. KZ-a/11, te kaznenog djela dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 215. st. 1. KZ-a/11. (16. 6. 2014.)

Postoji osnovana sumnja da je 30-godišnjak 4. svibnja 2008. u Čakovcu, u cilju usmrćenja ispalio jedan hitac iz pištolja s prigušivačem prema oštećenici koja je upravljala osobnim automobilom, ali ju je promašio, a kad je ona nastavila vožnju ponovno ju je presreo u drugoj ulici i ispalio još dva hica iz pištolja, od kojih je jedan pogodio blatobran vozila čime je ugrozio i njenog trogodišnjeg sina koji se nalazio na stražnjem sjedalu vozila. Okrivljenik je osnovano sumnjiv i da je tijekom 2013. godine u cilju da usmrti sestru oštećenice ili nekog od članova njene obitelji, u živicu iza kuće postavio ručnu bombu koju je 14. studenog 2013. slučajno aktivirao radnik prilikom čišćenja živice i uslijed eksplozije zadobio perforaciju oka i ozljede po tijelu.
Sutkinja istrage je na prijedlog državnog odvjetnika odredila okrivljeniku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od dovršavanja pokušanih kaznenih djela.