Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Proveden očevid zbog osnova sumnje na pokušaj teškog ubojstva i pokušaj ubojstva

Zamjenik županijske državne odvjetnice u Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu je, u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave varaždinske, 16. ožujka sudjelovao u provođenju očevida zbog postojanja osnova sumnje da je hrvatski državljanin (1963.) počinio kazneno djelo pokušaja teškog ubojstva iz čl. 111 toč. 2. u svezi čl. 34. Kaznenog zakona i pokušaja ubojstva iz čl. 110. u svezi čl. 34. KZ-a. (18. 3. 2019.)

Prema dosad prikupljenim podacima, postoje osnove sumnje da je uhićeni 56-godišnjak 16. ožujka 2019. u dvorištu ispred obiteljske kuće u mjestu Topličica, u cilju usmrćenja zadao ubod nožem 53-godišnjaku u prsni koš, a odmah potom ubo nožem u trbuh 30-godišnjeg supruga svoje kćeri. Obojica oštećenika zadobila su tjelesne ozljede i podvrgnuta su operativnim zahvatima u varaždinskoj bolnici. 
Radi utvrđivanja svih okolnosti događaja, državno odvjetništvo je izdalo naloge za uzimanje potrebnih uzoraka radi vještačenja DNA i drugih vještačenja, a poduzet će se i druge radnje prema zakonskim propisima o postupanju s uhićenim osobama.