Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Podignuta optužnica protiv 32-godišnjaka zbog izazivanja prometne nesreće

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 15. travnja podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1987.) zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu iz čl. 227. st. 1. Kaznenog zakona. (18. 4. 2019.)

Okrivljenika se tereti da je 31. listopada 2018. u Varaždin Bregu, upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola (koncentracija od preko 1,6 promila) uslijed čega su njegove sposobnosti za sigurno upravljanje vozilom bile bitno smanjene, pa nije bio u stanju držati vozilo unutar svoje desne prometne trake već je vozilom prešao preko pune središnje linije na lijevu prometnu traku i udario u osobni automobil kojim je pravilno upravljao 39-godišnjak nailazeći iz suprotnog smjera. U nesreći je 38-godišnjak zadobio teške tjelesne ozljede (prijelom lakatne kosti i prijelom prsne kosti).
U optužnici s kaznenim nalogom predloženo je da se okrivljeniku, ako prihvati kazneni nalog, uz kaznu i plaćanje troškova postupka izrekne i sigurnosna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom B kategorije u trajanju od jedne godine i šest mjeseci.