Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Podnijeta žalba protiv presude Općinskog suda u Varaždinu

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podnijelo žalbu protiv presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je hrvatski državljanin (1970.) oslobođen optužbe da je počinio teško kazneno djelo protiv zdravlja ljudi iz čl. 249. st. 4. u svezi st. 3. u svezi čl. 240. st. 3. u svezi st. 1. Kaznenog zakona/97. (19. 7. 2016.)
Okrivljenika se optužnicom tereti da je u listopadu 2009. godine kao liječnik kirurg; nakon operativnog zahvata kirurškog liječenja pacijenta tijekom kojeg je došlo do kompliciranog krvarenja; nesmotreno držao da ga je u cijelosti zaustavio, pa unatoč pogoršanju zdravstvenog stanja pacijenta nakon operacije nije poduzeo nužne dijagnostičke postupke radi pravodobnog uočavanja nastanka dva veća hematoma kod pacijenta. Nakon što su hematomi uočeni daljnjim pretragama, okrivljenik je obavio neadekvatan operativni zahvat pa je došlo do dodatnog prodora bakterija u organizam pacijenta te gnojne upale i teške infekcije, uslijed čega je pacijent preminuo.
Žalba je podnijeta zbog bitne povrede odredaba kaznenog postupka i zbog pogrešno i nepotpuno utvrđenog činjeničnog stanja s prijedlogom da se presuda ukine i predmet vrati prvostupanjskom sudu na ponovno suđenje.