Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Donijeto rješenje o provođenju istrage protiv 65-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je provelo prvo ispitivanje te donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1950.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela pokušaja teškog ubojstva iz čl. 111. toč. 1. i toč. 4. u svezi čl. 34.  Kaznenog zakona i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. st. 1. KZ-a. (21. 5. 2015.)

Postoji osnovana sumnja da je 65-godišnjak 18. svibnja 2015. kraj mjesta Gabajeva Greda; iz osvete što ga je oštećenik optužio za krađu usjeva; ispalio hitac iz pištolja u oštećenika i pogodio ga u glavu nanijevši mu tešku tjelesnu ozljedu. Kad je oštećenik počeo bježati, osnovano se sumnja da je 65-godišnjak ispalio prema njemu još dva hica koji ga nisu pogodili, a kako više nije imao streljiva tako je otišao kući i uzeo kuhinjski nož s ciljem da usmrti oštećenika, no u tome su ga spriječili policijski službenici.
Također, postoji osnovana sumnja da je 65-godišnjak u svojoj obiteljskoj kući bez ovlaštenja držao dvije puške, jedan pištolj, tri optička ciljnika te više od dvjesto komada streljiva i lovačkih patrona.
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu je usvojila prijedlog državnog odvjetnika i odredila istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od bijega i opasnosti od utjecaja na svjedoke.