Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Donijeto rješenje o provođenju istrage protiv 53-godišnjakinje zbog zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene isprave

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatske državljanke (1961.) zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti iz čl. 291. st. 2. u svezi st. 1. Kaznenog zakona i krivotvorenja službene isprave iz čl. 312. st. 1. i st. 2. KZ-a. (24. 2. 2014.)
Postoji osnovana sumnja da je okrivljenica od ožujka 2011. do listopada 2013. godine kao voditeljica računovodstva u jednoj osnovnoj školi ispunjavanjem naloga za prijenos putem Internet bankarstva bez ikakve osnove uplaćivala različite iznose novca sa žiro-računa škole na svoj osobni žiro-račun i tekući račun i žiro-račun svog supruga čime si je pribavila nepripadnu materijalnu korist veću od 140.000,00 kuna. Radi prikrivanja tih transakcija, postoji osnovana sumnja da je okrivljenica u izvodima platnog prometa škole izbrisala podatke o obavljenim isplatama u svoju korist i u korist supruga.