Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Doneseno rješenje o provođenju istrage i određen istražni zatvor protiv 39-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu provelo je prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1980.) i donijelo rješenje o provođenju istrage protiv njega zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela pokušaja teškog ubojstva iz čl. 111. toč. 3. u svezi čl. 34. Kaznenog zakona. (30. 5. 2019.)
Postoji osnovana sumnja da je 39-godišnjak 28. svibnja 2019. u kući u jednom mjestu u okolici Koprivnice, komadom drvenog okvira vrata kojeg je rukama otrgnuo, zadao svojoj 36-godišnjoj izvanbračnoj supruzi, koju je prethodno u ranijem razdoblju fizički napadao i tjelesno ozljeđivao, više udaraca po glavi i ruci i time joj nanio teške tjelesne ozljede (višedijelni prijelom desne lakatne kosti i prijelom desne nadlaktične kosti te više rana razderotina glave). Oštećena 36-godišnjakinja je uspjela pobjeći iz kuće.
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 39-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u istrazi i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i dovršenja pokušanog kaznenog djela.