Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Podignuta optužnica protiv I. F., A. Č. i M. P. zbog zlouporaba opojnih droga i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskih državljana I. F. (1980.), A. Č. (1987.) i M. P. (1979.) zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe opojnih droga iz čl. 173. st. 2. Kaznenog zakona i dovođenja u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom iz čl. 263. st. 1. KZ-a. (6. 4. 2010.)

Optužnicom se I. F. tereti da je tijekom 2009. godine u Zagrebu kupio od M. P. najmanje 300 grama opojne droge amfetamin te ju na varaždinskom području držao radi prodaje, nudio na prodaju, davao i prodavao većem broju osoba (amfetamin i marihuanu). Okrivljenog A. Č. tereti se da je tijekom 2009. i početkom 2010. godine nudio na prodaju i prodavao većem broju osoba opojnu drogu amfetamin i marihuanu koju je, većinom, kupovao od okrivljenog I. F.
Okrivljenom I. F. stavlja se na teret da je 9. prosinca 2009. vozeći se cestom prema Novom Marofu uočio prepriječeno osobno vozilo s uključenim rotacijskim svjetlom no unatoč tome nastavio je vožnju prema tom vozilu povećavajući brzinu pristajući da ugrozi sigurnost vozila i osoba u njemu. Kad su iz zaustavljenog vozila izašla dvojica policijskih službenika kako bi ga zaustavila, sumnjajući da prevozi drogu, I. F. je nastavio vožnju prema njima prisilivši ih da se bace u stranu kako bi izbjegli udar, a I. F. je obišao prepriječeno policijsko vozilo i pobjegao.
Protiv okrivljenih I. F. i A. Č. predloženo je produljenje pritvora radi sprječavanja da i dalje čine takva ili slična kaznena djela.