Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Ispitana dvojica osumnjičenika i određen istražni zatvor

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je provelo prvo ispitivanje dvojice uhićenih državljana Republike Srbije (1988. i 1994.) zbog osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma iz čl. 326. st. 1. Kaznenog zakona. (7. 2. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da su obojica osumnjičenika 2. i 3. veljače 2018., po prethodnom dogovoru s nepoznatom osobom iz Afganistana, za obećanu novčanu nagradu prevozili u svojim vozilima kroz Republiku Hrvatsku radi protuzakonitog prebacivanja u Republiku Sloveniju sedmero državljana Afganistana i četvero državljana Pakistana koji su u Republici Hrvatskoj imali status tražitelja azila. Policijski službenici su zaustavili i spriječili navedene osobe u ilegalnom prelasku granice u neposrednoj blizini državne granice s Republikom Slovenijom.
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila osumnjičenicima istražni zatvor zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.