Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici
Podignuta optužnica protiv dvije osobe zbog zlouporabe položaja i ovlasti, krivotvorenja isprave i neovlaštene uporabe

Općinsko državno odvjetništvo u Koprivnici je podiglo kod Općinskog suda u Koprivnici optužnicu protiv dvije hrvatske državljanke (1953. i 1974.) zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti iz čl. 291. st. 1. Kaznenog zakona, krivotvorenja isprave iz čl. 311. st. 1. Kaznenog zakona i neovlaštene uporabe iz čl. 346. Kaznenog zakona. (9. 1. 2014.)
Prvookrivljenici se stavlja na teret da joj je tijekom 2009. godine kao ravnateljici zdravstvene ustanove isplaćeno 35.000,00 kuna za školarinu na poslijediplomskom studiju ali je taj novac neovlašteno uzela i na štetu ustanove zadržala za sebe. Budući da je naknadno došlo do otkazivanja poslijediplomskog studija koji je trebala pohađati, s ciljem da prikrije uzimanje novca, izmijenila je podatke u originalnom računu fakulteta upisivanjem nepostojećeg studija i drugog trgovačkog društva kao obveznika plaćanja.
Drugookrivljenicu se tereti da joj je kao pomoćnici ravnateljice i voditeljici financijsko-ekonomske službe zdravstvene ustanove isplaćeno 35.000,00 kuna za školarinu na poslijediplomskom studiju, ali nakon otkazivanja studija koji je trebala pohađati nije vratila novac ustanovi, već se njime neovlašteno koristila od studenog 2009. do prosinca 2011. godine.