Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Podnesena žalba protiv presude Općinskog suda u Varaždinu

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 8. svibnja podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Općinskog suda u Varaždinu kojom je dvoje optuženih hrvatskih državljana (1977. i 1988.) proglašeno krivima zbog počinjenja kaznenog djela povrede žiga iz čl. 288. st. 1. Kaznenog zakona. (10. 5. 2019.)

Okrivljenici su oglašeni krivima da su od rujna 2013. do siječnja 2015. godine na Internetu oglašavali, nudili na prodaju i prodavali obuću, odjeću i naočale s istaknutim lažnim znakovima poznatih zaštićenih robnih marki te prodajom takve krivotvorene robe nezakonito zaradili više od 1.600.000,00 kuna. Presudom su okrivljenici osuđeni uvjetnim osudama te im je oduzeta protupravno stečena imovinska korist u navedenom iznosu.
Žalbom se pobija odluka suda o kazni. Državno odvjetništvo smatra da sud nije pravilno vrednovao važnost otegotnih okolnosti u vidu težine djela, opsega ostvarene kriminalne aktivnosti, stečene velike protupravne imovinske koristi i izražene potrebe generalne prevencije takvih kaznenih djela te predlaže da se okrivljenicima izreknu kazne zatvora.