Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Donijeto rješenje o provođenju istrage i određen istražni zatvor protiv 46-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1968.) zbog počinjenja dva kaznena djela pokušaja teškog ubojstva iz čl. 111. toč. 6. u svezi čl. 34. Kaznenog zakona, protupravnog oduzimanja slobode iz čl. 136. st. 1. KZ-a, prijetnje iz čl. 139. st. 3. u svezi st. 1. KZ-a i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. st. 1. KZ-a. (13. 3. 2014.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik 10. ožujka 2014. zatečen u krađi sapuna u trgovačkom centru u Đurđevcu te da je pritom repetirao pištolj i uperio ga prema zaštitaru rekavši mu da je spreman ubiti. Kada su povodom tog događaja u dvorište njegove kuće stigla dvojica policijskih službenika radi njegova uhićenja, okrivljenik je prema njima iz pištolja, kojeg je neovlašteno posjedovao, ispalio najmanje tri hica. Odmah potom, okrivljenik je zaustavio osobni automobil kojim je upravljala 39-godišnjakinja te ju, protivno njenoj volji, uz prijetnju pištoljem prisilio da ga odveze do dvije vikendice kod Vlaislava, a sljedećeg jutra u Zagreb, gdje su ih zaustavili policijski službenici Antiterorističke jedinice Lučko te uhitili okrivljenika.
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu je odredila istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od bijega, opasnosti od utjecaja na svjedoke i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.