Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Određen istražni zatvor protiv 42-godišnjakinje

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 12. prosinca provelo prvo ispitivanje uhićene hrvatske državljanke (1976.) zbog osnovane sumnje da je počinila kaznena djela protupravnog oduzimanja slobode iz čl. 136. st. 3. u vezi st. 2. Kaznenog zakona, prijetnje iz čl. 139. st. 2. u vezi st. 4. Kaznenog zakona i nasilja u obitelji iz čl. 179.a KZ-a. (14. 12. 2018.)

Postoji osnovana sumnja da je 42-godišnjakinja 11. prosinca 2018. u Varaždinu, u poslovnom prostoru u vlasništvu njezine majke, s ciljem da ju prisili na otkazivanje ugovora o najmu tog poslovnog prostora, zaključala vrata prostorije i uzela ključ te ju protivno njezinoj volji nije pustila da izađe sve do dolaska vatrogasaca koji su nasilno otvorili prostoriju. Osnovano se sumnja da je 42-godišnjakinja istom prilikom metalnom šipkom mahala prema svojoj majci uz prijetnje da će joj polomiti ruke i noge, kao i da je od svibnja 2015. do prosinca 2018.  godine u obiteljskoj kući u Kučanu Gornjem, učestalo vrijeđala i psovala svoju majku, naguravala ju po kući te ju rukama i štapom udarala po licu i nozi.
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila 42-godišnjakinji istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.