Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Podignuta optužnica protiv 42-godišnjaka zbog teškog ubojstva i krađe

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1972.) zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva iz čl. 111. toč. 4. Kaznenog zakona i kaznenog djela krađe iz čl. 228. st. 1. KZ-a. (20. 8. 2014.)
Okrivljenika se tereti da je oko 20,00 sati 31. siječnja 2014. u kući oštećenika u Štaglincu, prišao mu sleđa i zadao mu dva udarca čekićem po glavi te još dva udarca po glavi nakon što ga je srušio na tlo nanijevši mu ozljede uslijed kojih je oštećenik preminuo. Tereti ga se da je postupao s ciljem osvete oštećeniku jer je bio revoltiran time da u postupku opoziva uvjetne osude koja mu je izrečena zbog kaznenog djela krađe oštećenik nije pristao da mu radom naknadi štetu, pa je okrivljeniku opozvana uvjetna osuda i određeno izvršenje zatvorske kazne u trajanju od jedne godine. Okrivljenika se tereti i da je nakon ubojstva uzeo oštećenikov novčanik s novcem i bankovnom karticom te pretražio njegove svari na katu kuće kako bi pronašao još novca.
Optužno vijeće Županijskog suda u Varaždinu je produljilo istražni zatvor nad okrivljenikom zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.