Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Podignuta optužnica protiv 46-godišnjaka zbog nekoliko kaznenih djela

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1968.) zbog počinjenja dva kaznena djela pokušaja teškog ubojstva iz čl. 111. toč. 6. u svezi čl. 34. Kaznenog zakona, protupravnog oduzimanja slobode iz čl. 136. st. 1.  KZ-a, prijetnje iz čl. 139. st. 3. u svezi st. 1. KZ-a i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari iz čl. 331. st. 1. KZ-a. (25. 7. 2014.)
Okrivljenika se tereti da je 10. ožujka 2014. zatečen u krađi u trgovačkom centru u Đurđevcu te da je pritom repetirao pištolj i uperio ga prema zaštitaru rekavši mu da je spreman ubiti. Tereti ga se da je; kada su povodom te krađe u dvorište njegove kuće stigla dvojica policijskih službenika radi njegova uhićenja; prema njima iz pištolja, kojeg je neovlašteno posjedovao, ispalio najmanje četiri hica. Odmah potom, okrivljenik je zaustavio osobni automobil kojim je upravljala 39-godišnjakinja te ju je; protivno njenoj volji; uz prijetnju pištoljem prisilio da ga odveze do dvije vikendice kod Vlaislava, a sljedećeg jutra u Zagreb gdje su ih zaustavili policijski službenici Antiterorističke jedinice Lučko te uhitili okrivljenika.
Optužno vijeće Županijskog suda u Varaždinu je produljilo istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od bijega i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.