Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Podignuta optužnica protiv 27-godišnjaka zbog više kaznenih djela

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podiglo pred Županijskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1987.) zbog počinjenja dva teška kaznena djela protiv spolne slobode iz čl. 154. st. 2. u svezi st. 1. toč. 2. i čl. 153. st. 1. Kaznenog zakona, kaznenog djela silovanja iz čl. 153. st. 1. KZ-a, kaznenog djela prijetnje iz čl. 139. st. 2. KZ-a i kaznenog djela nametljivog ponašanja iz čl. 140. st. 2. u svezi st. 1. KZ-a. (25. 11. 2014.)

Okrivljenika se tereti da je od prosinca 2013. do rujna 2014. godine počinio navedena kaznena djela prema istoj oštećenici pri čemu je dva teška kaznena djela protiv spolne slobode počinio tijekom njene trudnoće. Tereti ga se i da joj je prijetio da će ju ubiti jer je prekinula ljubavnu vezu s njim i da se nametljivo ponašao prema njoj odnosno uzastopno joj danju i noću putem Facebooka i SMS-a slao poruke izražavajući svoje neslaganje s prekidom veze. Ujedno ga se tereti i da joj je nekoliko puta na dan dolazio do ugostiteljskog objekta u kojem je radila i svojim osobnim automobilom kružio oko objekta prvo sporom vožnjom, a potom ubrzavajući vožnju. 
Vijeće Županijskog suda u Varaždinu je ukinulo istražni zatvor protiv okrivljenika smatrajući da ne postoji opasnosti od utjecaja na svjedoke niti opasnosti od ponavljanja kaznenih djela. Državno odvjetništvo će protiv odluke suda o ukidanju istražnog zatvora podnijeti žalbu.