Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Podnijet istražni zahtjev protiv 40-godišnjaka zbog izazivanja prometne nesreće i nepružanja pomoći osobi koja je teško tjelesno ozlijeđena u prometnoj nesreći

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podnijelo je Istražnom odjelu Županijskog suda u Varaždinu istražni zahtjev protiv hrvatskog državljanina (1970.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine i sigurnosti prometa izazivanjem prometne nesreće iz čl. 272. st. 3. u svezi st. 1. Kaznenog zakona te nepružanjem pomoći osobi koja je teško tjelesno ozlijeđena u prometnoj nesreći iz čl. 273. st. 2. u svezi st. 1. KZ-a. (25. 3. 2010.)
Postoji osnovana sumnja da je 40-godišnjak 19. ožujka 2010. u Ladanju Donjem izazvao prometnu nesreću odnosno da je pod utjecajem alkohola upravljao vozilom i nije uočio biciklistu na kolniku te je naletio na nj pri čemu je biciklist zadobio teške tjelesne ozljede uslijed kojih je preminuo. Ujedno, osnovano se sumnja da je neposredno nakon prometne nesreće napustio mjesto događaja ne pruživši ozlijeđenom biciklistu pomoć.
Predloženo je da se protiv osumnjičenika odredi pritvor zbog opasnosti ponavljanja takvog kaznenog djela jer mu je prema evidenciji policije do sada u više navrata oduzeta vozačka dozvola i zabranjeno upravljanje vozilom zbog počinjenih prometnih prekršaja.