Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Donijeto rješenje o provođenju istrage i određen istražni zatvor protiv dvije osobe

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv dvojice hrvatskih državljana (1963. i 1980.) zbog osnovane sumnje na počinjenje tri kaznena djela razbojništva iz čl. 230. st. 2. u svezi st. 1. Kaznenog zakona i kaznenog djela teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 1. KZ-a. (28. 11. 2014.)
Postoji osnovana sumnja da su okrivljenici oko 11,00 sati 10. siječnja 2014. u zlatarnici u Zagrebu svladali vlasnicu tako da ju je drugookrivljenik (imao motorističku kacigu na glavi) poprskao nadražujućim sredstvom po licu i rukama ju snažno stisnuo za vrat nanijevši joj tešku tjelesnu ozljedu. Potom su joj obojica okrivljenika svezali ruke i noge a usta oblijepili trakom te iz sefa uzeli zlatni nakit, dijamante, prijenosno računalo i novac, u vrijednosti oko 400.000,00 kuna.
Nadalje, postoji osnovana sumnja da su okrivljenici oko 8,15 sati 15. travnja 2014. u mjenjačnici u Varaždinu, svladali vlasnika tako da ga je drugookrivljenik (imao motorističku kacigu na glavi) poprskao nadražujućim sredstvom po licu, a prvookrivljenik ga je udario šakom u lice. Potom su ga obojica okrivljenika oborili na pod i svezali mu ruke i noge te iz ladica radnog stola uzeli novac u raznim valutama ukupne vrijednosti oko 90.000,00 kuna.
Osnovano se sumnja da su okrivljenici oko 17,00 sati 9. srpnja 2014. u zlatarnici u Varaždinu silom polegli prodavačicu na pod i svezali joj ruke na leđima te iz vitrina uzeli gotovo četiri kilograma zlatnog i srebrnog nakita u vrijednosti većoj od 1,100.000,00 kuna.
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu je usvojila prijedlog državnog odvjetnika i odredila istražni zatvor protiv obojice okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.