Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Podignuta optužnica protiv 21-godišnjaka zbog prijevare

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu podiglo je pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1994.) zbog počinjenja kaznenih djela prijevare iz čl. 236. st. 1. Kaznenog zakona i prijevare u produljenom trajanju iz čl. 236. st. 1. u svezi čl. 52. KZ-a. (3. 3. 2015.)

Okrivljenika se tereti da je od srpnja do prosinca 2014. godine prikazivao većem broju osoba da će im po povoljnoj cijeni i u kratkom roku nabaviti kućanske aparate i bijelu tehniku te televizore, igraće konzole i mobitele, iako to uopće nije namjeravao učiniti, ali su mu oni povjerovali i na njegov zahtjev unaprijed mu davali novac koji je zadržao za sebe, a oštećenicima nije ništa isporučio. Tereti ga se i da neistinito predočio jednom oštećeniku da će kupiti njegov skuter i ishodio od njega da mu preda skuter u posjed, ali nakon toga nije platio oštećeniku dogovorenu cijenu niti mu vratio skuter. Na opisane načine okrivljenik se nepripadno okoristio za više od 90.000,00 kuna.
Vijeće Općinskog suda u Varaždinu je usvojilo prijedlog državnog odvjetnika i produljilo istražni zatvor protiv okrivljenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.