Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Usvojena žalba državnog odvjetništva i ukinuta presuda Županijskog suda u Koprivnici

Vrhovni sud Republike Hrvatske je usvojio žalbu državnog odvjetnika i ukinuo prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Koprivnici kojom su dvojica okrivljenika oslobođena optužbe zbog kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti iz čl. 337. st. 4. u svezi st. 1. Kaznenog zakona i krivotvorenja isprave iz čl. 313. toč. 3. Kaznenog zakona. (8. 1. 2014.)

Vrhovni sud Republike Hrvatske je po drugi put ukinuo oslobađajuću presudu i vratio predmet na ponovno suđenje pred potpuno izmijenjeno sudsko vijeće jer je prvostupanjski sud pogrešno utvrdio bitne činjenice i neosnovano oslobodio okrivljenike optužbe.
U dijelu presude koji je postao pravomoćan, Vrhovni sud je usvojio žalbu državnog odvjetnika zbog kazne te osudio prvookrivljenika zbog počinjenja tri kaznena djela zlouporabe položaja i ovlasti i dva kaznena djela zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju na jedinstvenu kaznu zatvora od četiri godine, a drugookrivljenika i trećeokrivljenika zbog počinjenja kaznenih djela poticanja na zlouporabu ovlasti u gospodarskom poslovanju osudio uvjetnim osudama.