Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Određen istražni zatvor protiv 17-godišnjaka

Zamjenica županijske državne odvjetnice Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu je provela očevid na mjestu stradavanja hrvatskog državljanina (1942.) te je provedeno prvo ispitivanje maloljetnog hrvatskog državljanina (1998.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo teške tjelesne ozljede s posljedicom smrti iz čl. 120. u svezi čl. 118. st. 2. u svezi st. 1. Kaznenog zakona. (17. 11. 2015.)
Postoji osnovana sumnja da je maloljetnik 14. studenoga 2015. u obiteljskoj kući u Grešćevini, nakon prepirke odgurnuo rukama svojeg djeda u predjelu prsa, znajući i pristajući da zbog starosti, slabije fizičke građe i teške pokretljivosti uslijed bolesti kukova oštećenika može doći do njegovog pada i teškog ozljeđivanja, pa je oštećenik izgubio ravnotežu i prilikom pada glavom udario o pod te zadobio frakturu lubanje, uslijed koje ozljede je u bolnici preminuo.
Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu je usvojila prijedlog državnog odvjetnika i odredila istražni zatvor protiv maloljetnika zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u istrazi.