Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Doneseno rješenje o provođenju istrage i određen istražni zatvor protiv 57-godišnjaka

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1962.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela silovanja iz čl. 153. st. 1. u svezi čl. 152. st. 1. Kaznenog zakona i prostitucije iz čl. 157. st. 2. KZ-a. (22. 1. 2019.)

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik od rujna 2016. do studenog 2018. godine u Čakovcu i Zagrebu, nakon što je oštećenica htjela prekinuti intimnu vezu s njim, zatražio da nastave vezu i zaprijetio da će poslati njezine eksplicitne fotografije i videosnimke njezinoj obitelji te da će ubiti nju i njenu obitelj i dići kuću u zrak, a u više navrata ju i fizički napadao, čime je savladavao njezin otpor i protivno njenoj volji ju silovao. Osnovano se sumnja da je od siječnja 2017. do studenog 2018. godine na Internetu objavljivao oglase za pružanje seksualnih usluga i dogovarao s većim brojem muških osoba da im oštećenica za iznose od 500,00 do 1.000,00 kuna pruža seksualne usluge u njegovom stanu u Čakovcu i u Zagrebu, što je oštećenica i činila u strahu zbog fizičkih napada okrivljenika i prijetnji, a primljeni novac je predavala okrivljeniku. Na opisani način okrivljenik je stekao protupravnu korist u iznosu većem od 100.000,00 kuna.
Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u istrazi i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.