Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Donijeto rješenje o provođenju istrage protiv 64-godišnjaka zbog zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene isprave

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1950.) zbog počinjenja kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti iz čl. 337. st. 4. u svezi st. 3. i st. 1. Kaznenog zakona i krivotvorenja službene isprave u produljenom trajanju iz čl. 312. st. 1. u svezi čl. 61. KZ-a. (8. 1. 2014.)
Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik od prosinca 2009. do studenog 2010. godine kao ravnatelj jedne škole bez suglasnosti ministarstva kao osnivača škole; bez odluka školskog odbora i suprotno odredbama zakona te kolektivnog ugovora; po vlastitom nahođenju odobravao sebi i zaposlenicima škole mjesečne isplate s osnova prekovremenih sati, dodatka, stimulacije, razlike u koeficijentu, rada na projektu i drugih poslova nastavnika; vanjskim suradnicima iz vlastitih sredstava škole isplaćivao uvećani iznos naknade od onog kojeg je ugovorio, obračunao i iskazao u listama upućenim ministarstvu i isplaćivao im troškove prijevoza, a jednog zaposlenika uopće nije iskazao u listi isplate plaće. Radi prikrivanja, okrivljenik je u mjesečnim obrascima ministarstvu lažno prikazivao iznose isplaćenih sredstava uvećanih za poreze i doprinose za rad prijavljen ministarstvu upisujući veće iznose od onih koji su stvarno isplaćeni na ime pojedine vrste rada oštetivši tako ministarstvo za više od 620.000,00 kuna.