Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu
Podnesena žalba protiv presude Županijskog suda u Varaždinu

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 18. travnja podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je optuženi hrvatski državljanin (1962.) proglašen krivim zbog počinjenja dva kaznena djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju iz čl. 246. st. 2. u svezi st. 1. KZ/11 i čl. 246. st. 1. KZ/11 te četiri kaznena djela poticanja na krivotvorenje službene isprave iz čl. 312. st. 1. i st. 2. u svezi čl. 37. KZ/97, dok je oslobođen optužbe za kazneno djelo zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju iz čl. 246. st. 2. u svezi st. 1. KZ/11 i za pet kaznenih djela poticanja na zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju iz čl. 246. st. 1. i st. 2. u svezi st. 1. u svezi čl. 37. KZ/11. Optuženik je osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od jedne godine i deset mjeseci. (24. 4. 2017.)
Žalbom se pobija odluka suda o kazni koja je presudom izrečena optuženiku budući da državno odvjetništvo smatra kako je izrečena kazna zatvora preblaga, uzimajući u obzir okolnosti počinjenja kaznenih djela i način postupanja optuženika te činjenicu da zbroj pojedinačnih kazni koje su mu izrečene za svako pojedino kazneno djelo iznosi 46 mjeseci, a jedinstvena kazna je više nego dvostruko manja i iznosi 22 mjeseca. 
Žalba je podnijeta i zbog pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja u odnosu na kaznena djela za koja je optuženik oslobođen optužbe jer je sud pogrešno zaključio kako nije dokazano da je optuženik počinio kaznena djela.