Državno odvjetništvo Republike Hrvatske

Kontrastni prikaz Ispiši stranicu Pošalji link
prilagodba izgleda
mogućnosti
RSS

Općinsko državno odvjetništvo u Velikoj Gorici
Obavljen očevid prometne nesreće

Dežurni zamjenik Općinskog državnog odvjetništva u Velikoj Gorici je u suradnji s Policijskom upravom zagrebačkom (I. postaja prometne policije Zagreb) proveo očevid na mjestu prometne nesreće koja se dogodila 4. kolovoza 2016. oko 16,50 sati u mjestu Luka kod Vrbovca, a u kojoj su smrtno stradale dvije osobe. (5. 8. 2016.)

Prema dosad utvrđenom, vozač (1976.) traktora je upravljao tim vozilom desnim kolničkom trakom u smjeru Vrbovca te, iz za sada neutvrđenih razloga, naglim skretanjem u lijevo na prometnu traku kojom se kreću vozila iz suprotnog smjera prvo udario u vozilo marke BMW njemačkih registracijskih oznaka kojim je upravljao vozač (1959.) a koje je bilo zaustavljeno na kolniku u njegovom smjeru kretanja radi skretanja u lijevo. Nakon navedenog udarca je, na kolničkoj traci namijenjenoj za promet vozila iz suprotnog smjera, udario u osobno vozilo marke Audi kojim je upravljao vozač (1974.) te je došlo do izravnog frontalnog sudara dvaju vozila. Vozač osobnog vozila Audi i jedan putnik (2002.) u tom vozilu su zadobili smrtonosne ozljede od kojih su preminuli na mjestu nesreće dok su dvije osobe iz navedenog vozila s ozljedama zbrinuli djelatnici hitne medicinske pomoći.

U cilju utvrđivanja svih relevantnih okolnosti prometne nesreće provest će se potrebni izvidi i dokazne radnje. Policijski službenici I. postaje prometne policije su 5. kolovoza 2016. uhitili vozača traktora (1976.) iz Koprivnice.